Städdag

Försöker just nu förmå mej själv att göra någon nytta! Städning står på schemat idag, men jag tittar hela tiden på klockan och tänker jag hinner, jag hinner... Det brukar sluta med att jag inte får ett skvatt gjort på hela dagen. Så nu ska jag gå här i från! Ska sätta på lite kaffe innan jag börjar städa (ännu en ursäkt för att skjuta upp det ;)

Vi hörs senare!


7 veckor




Idag är jag sju veckor gammal ;)
(just nu i drömmarnas värld)


Hjälp mej!

Jag behöver hjälp att ändra utseendet på bloggen. Jag fattar ingenting om hur man gör. Jag vill ändra text och bild i headern. Kan någon hjälpa mej med det?


Aktuell vikt och längd

Igår var vi på BVC och där lyckades vi stöta ihop med nästan alla från föräldragruppen ;) Trevligt!
Sköterskan vägde och mätte som vanligt och numera väger Isaac 5730 gram och är 58,5 cm lång. Min stora kille!
Hon tyckte, precis som vi, att Isaac är en väldigt nyfiken liten pojke. Han blev helt fascinerad av mobilen som hängde över skötbordet och när Anette (sköterskan) satte igång musiken låg han helt stilla och bara log :D


Hos gammelmormor

I lördags var vi på Öland och hälsade på Isaacs gammelmormor (Anders mormor). Hon blev jätteglad när vi kom & tyckte att Isaac var så söt :)

Jag tog flera bilder, men kan tyvärr inte lägga upp några för det verkar som om kameran strejkar. Jag tog med min gamla kamera för att jag hade glömt att ladda den nya... Vilken otur man kan ha med teknikprylarna!

Hur som helst så hade vi mycket trevligt hos gammelmormor. Isaac sov sig igenom besöket och vi fikade med många goda kakor ;)


Veckan som gått

Nu är jag tillbaka efter mjölkstockningen jag fick i helgen. Det var inte kul. Fick 39,5 graders feber så Anders fick vara hemma och ta hand om Isaac mellan matstunderna. Skönt att det är över!!

Igår kände jag mej rastlös så jag messade Sahra och åkte sedan till henne. Vi tog en lång promenad runt Dunö. Grabbarna sov nästan hela tiden :) och vi snackade en massa skit. Tog några bilder på sötnosarna innan vi gick...

                                           

                                               


Några bilder från veckan som gått...

 
 
 
   
  
  

Jag skulle kunna fortsätta i evigheter med att lägga ut bilder. Jag tar hur mycket kort som helst!





 



Stolt storasyster!

Jag måste bara tala om att jag är så stolt över min lillasyster för att hon kämpar på och är på rätt väg igen!



Du betyder allt för mej, Lollo, och det glädjer mej så mycket att du mår bra. Jag är så stolt över dej! Du kan alltid komma till mej för jag finns alltid här och jag skulle aldrig vända dej ryggen.
Jag älskar dej!


BVC

Vi har precis kommit hem från BVC. Idag gjorde man en läkarundersökning på Isaac och allt såg fint ut. Han är en liten tjockis. Och det ska dom tydligen vara. Läkaren berättade att om man är tjock som bebis har man mindre risk för att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar som vuxen!
Isaac är också tidig vad det gäller kontakt och svarsleenden. Sånt tittar dom först vid 6-8 v. men han har ju kontakt redan nu :)
Förkylningen är också bättre. Det är helt okej att gå ut på promenader, vilket är tur, för imorgon ska vi träffa tjejerna o bebisarna!

Dagen vikt: 5315 gram
   




Klädinköp

Igår var vi på Modehuset och shoppade lite nya kläder till Isaac. Strl. 50 börjar bli trångt att ta på. Egentligen var vi bara ute efter pyjamas, men man kan ju inte låta bli att köpa på sej mer ;)


Dagens outfit

 

Dessa kläder blev det också

 

Dagen idag bjuder på läkarundersökning och massor med mys hemma förstås...
Ha en bra dag!


Min lille sjukling

Isaac har fått sin första förkyldning.
Det började med att han skrek som bara den när vi var på promenad igår kväll. När vi kom hem tog det till kl. 24 att söva honom och han brukar somna vid 21. Vid kl. 3 skulle jag byta på honom och han var ledsen på ett sätt som han inte brukar vara och så var han så snorig.
Min lille stackare! Som tur är har än så länge ingen feber, peppar peppar! Nu ligger han i min famn och sover gott.

Hoppas han snart blir bättre!!


1 månad gammal

           Idag är det en månad sen Isaac kom till världen
                      
    
Mamma & pappa älskar dej över allt annat!
♥♥♥♥♥


Förlossningen

Tänkte skriva ner hur förlossningen gick till, men jag måste nog ha min förlossningsjournal till hands för omg vad man glömmer fort. Samtidigt som det känns som igår så har jag nog glömt hälften ;) Hur eller hur...

Den 3 maj 2010

Dagen började som vanligt. Jag åkte in till stan för att hämta min kamera som varit på lagning och åkte sedan till mamma på kontoret. Vi drack kaffe och hon frågade om jag kände något än. Men det gjorde jag inte. Jag sa att jag trodde att jag skulle gå över tiden tills den 7 eller 8 maj (tji fick jag). Sen skulle jag egentligen hem till Sahra, men det blev stressigt så vi bestämde att jag skulle komma dagen efter.

Ca kl. 19 kom Anders mamma och hjälpte oss att sy upp gardiner. Under tiden började jag känna en molande värk (typ mensvärk) i magen. Jag trodde dock stenhårt på att det var förvärkar som skulle gå över!

Runt 21.30 gick jag på toa och upptäckte blod på pappret. Bad A hämta min mobil så jag kunde ringa förlossningen. Dom sa att jag skulle avvakta och ringa när det var så jobbigt att jag inte kunde fortsätta hemma. Vi la oss i soffan och tittade på Roast på Berns.

Vid 23-tiden gick vi och la oss.

Den 4 maj 2010

Kl. 00.30 hade jag fortfarande inte somnat och värkarna var mycket värre. Ringde igen och hon sa att vi kunde komma in för en koll. Vi packade oss iväg... Väl inne satte bm ctg som jag låg med en timme. Sen gjorde hon en undersökning och jag var öppen 3 cm. Jag kunde antingen stanna kvar eller få en sovdos (morfin + brikanyl) och åka hem. Jag valde sovdosen. Vi köpte baguetter och åkte hem.
Sovdosen hjälpte inte så vi åkte in igen.

04.05 blev jag inskriven. Innan badade jag en stund och det var så skönt för lilla ryggen. 
Värkarna var mycket "snällare" i vattnet. Efter badet var jag öppen 4 cm.

Från 07.30-08.30 sov jag. Det behövdes verkligen!

                                                 

När jag vaknade hade värkarna tilltagit och jag fick andas lustgas, vilket inte hjälpte ett skit. Jag tyckte bara att det luktade konstigt. Dom höjde gasen, men den funkade aldrig för mej.

Kl. 11.30 var jag öppen 6-7 cm. Värkarna var då så jävliga att jag fick ryggbedövning. Och den var underbar!! Helt plötsligt kände jag inga värkar. Jag låg och läste tidningen och pratade med A helt normalt utan avbrott. 

                                                  

13.45 tog bm hål på hinnorna. Öppen 7 cm. Nu fick jag ställa mej i ett Ra-bord. Jag började käna värkarna igen och nu kom ett tryck neråt.

15.30 var jag öppen 10 cm. Jag ville krysta, men det skulle jag tydligen inte. Nu var det riktigt jävla jobbigt! Bm bad mej andas bort krystkänslan, vilket inte var det lättaste. Jag fick lägga mej i sängen igen och låg så en stund.

Vid 17.10 fick jag värkstimulerande dropp för att det inte hände något. Nu var jag helt slut och borta i min egen värld. Jag hörde inte när Anders och bm pratade med varandra. 

17.20 skulle jag pröva att sitta på en pilatesboll. Helst av allt ville jag bara gå därifrån och åka hem. Jag tyckte någon annan kunde göra resten av jobbet. I alla fall så satte jag mej på bollen och det var faktiskt helt okej att sitta där. Nu kommer jag inte ihåg så mycket av den stund jag satt på bollen. Det kändes som jag var helt borta.

Vid 17.45 låg jag i sängen igen och började krysta. Många upplever att krystningen är det bästa i förlossningen för att man får vara aktiv, men jag tyckte det var det värsta. Det går inte att beskriva smärtan.

Och så äntligen vid 17.55 kom vår lille pojke till världen. Han skrek direkt och lades på min magen. Det var den lyckligaste stunden i mitt liv. Direkt när han kom ut var smärtan glömd! Han var underbart vacker och så liten. Det finns inget som slår ögonblicket när jag fick min son på magen! Medan jag och Anders grät av lycka och bara hade ögon för våran bebis syddes jag ihop.

                                          

När Isaac var undersökt och badad och jag var duschad fick vi en säng på BB. Anders fick inte stanna kvar pga. hög belastning på avdelningen. Men han kom tillbaka så fort han fick! Allt funkade fint och Isaac mådde strålande så vi åkte hem kl. 16.30 den 5/5.

Det var min berättelse. Den blev längre än jag tänkt mej! Läs och njut ;P 





Äntligen tillbaka

Ja, det har hänt lite här sen sist jag skrev. Jag har blivit mamma till en underbar liten son, Isaac! Han är helt obeskrivligt söt & världens snällaste bebis.
Jag tänkte mycket innan han kom på hur det skulle bli. Skulle han sova på nätterna? Skulle amningen funka? Hur skulle han vara? Och jag kan säga att han slog alla mina förväntningar! Redan från början hade han rätt dygnsrytm och amningen funkade direkt (fick dock sår i början, ajajaj). Han är verkligen världens snällaste!

Och som han har växt & utvecklats bara på dessa veckor. Imorgon är han redan en månad! Han är så nyfiken & han kommunicerar som bara den. Flaxar med armarna och gör en massa grimaser, och när jag får ett leende så gråter jag nästan av lycka!

Här kommer lite vikt & längd på Isaac:

Födelsevikt: 4010 gram
Födelselängd: 52 cm.

Vikt 1/6: 5080 gram
Längd 1/6: 56 cm.
   

Nu ska jag påbörja förlossningsberättelsen medan lillkillen sover!
Senare ska vi träffa Lina & förhoppningsvis ta en härlig promenad.


RSS 2.0